Joelca

"The Big Blue"

Jaren geleden vond ik een oud schoolschriftje terug waarin ik als jong meisje van een jaar of 8 had opgeschreven dat mijn droombaan voor later zonder twijfel gymjuf zou zijn. Ik zou niet zomaar een gymjuf zijn, maar eentje die van alle kinderen wist wat ze leuk vonden en waar ze goed in waren. En als je ergens een probleem mee had, dan zou ik je daarmee zo goed mogelijk helpen, zodat het probleem opgelost zou worden en iedereen uiteindelijk met veel plezier en vertrouwen in beweging komt. Nu ik terugkijk op mijn loopbaan ben ik inderdaad een soort gymjuf geworden en heb ik inderdaad altijd bewegingsonderwijs gecombineerd met probleemoplossingen zoeken. Of het nu zwemlerares was, sportinstructeur bij Justitie met gedetineerden en personeel of psychomotorisch therapeut voor kinderen en getraumatiseerde vrouwen. Het ging altijd over in beweging komen en bewust worden van jezelf in combinatie met je eigen gedragstendensen.

Deze manier van leren en zingeving past precies bij mijn eigen levensmotto; leren van de problemen die op je pad komen om ze vervolgens in te zetten om anderen te helpen met die problemen om te gaan. Uiteraard is mijn eigen levenspad ook niet altijd rooskleurig verlopen, maar ik heb van al die situaties veel geleerd en ben er door gevormd, waardoor ik nu de therapeut kan zijn die ik graag wil zijn. Mensen noemen mij vaak een rasoptimist, omdat ik altijd weer mogelijkheden zie om van een probleem een kans te maken. En door mijn levenservaring lukt het mij om op empathische wijze de aansluiting te vinden bij mijn cliënten en ze te inspireren om hun problemen in beweging te zetten en toe te werken naar ontspanning en balans in hun leven.

Ik hou echt van de bewegende mens en mijn drijfveer is om mensen te begeleiden om met zichzelf in contact te komen, op zoek naar de “Big Blue”. De kern van de klacht vinden, deze oplossen en vervolgens je veerkracht terugkrijgen. Daarom vind ik het nog steeds bijzonder, dat ik als jong meisje al wist wat mijn eigen Big Blue zou zijn.

Ik voel dat ik met mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie heel dicht in de buurt van mijn eigen Big Blue ben aanbeland en hoop dat ik vele mensen kan inspireren en verbinden met hun eigen Big Blue.