Kraanvogel

Kraanvogel

Het opstarten van een eigen praktijk is uiteraard een heel proces geweest. Ik herinner me een aantal momenten die heel belangrijk waren: De eerste keer dat je het hardop zegt en bespreekt met je naasten en dat je voelt hoe je hart een sprongetje maakt. En vervolgens het moment dat je besluit om het te gaan doen!

Er waren twee belangrijke beslissingsmomenten en het toeval wilde dat ik juist op die momenten in de natuur was en dat de imposante kraanvogel in mijn zichtveld was.

Ik zag het juist niet als toeval, maar als mijn wegwijzer en toen ik ging opzoeken of de kraanvogel ook symbolische waarden heeft, was ik verrast over de hoeveelheid kwaliteiten die er aan deze vogel worden toegedicht. In vele culturen is de kraanvogel een brenger van geluk, genezing en hoop!

Ik voelde me meteen verbonden met deze prachtige vogel en zou graag de kwaliteiten van deze vogel als een goede therapeut willen bezitten en inzetten.

In Japan wordt massaal “tsuru”, de kraanvogel, gevouwen in tijden van verdriet, verlies en hoop. Ze worden in groepen van 1000 opgehangen, omdat men gelooft dat wanneer je 1000 kraanvogels vouwt, de vogels je zullen behoeden voor ziekte, verlies en verdriet.

Ik geef iedere cliënt die een behandeling heeft afgerond een papieren kraanvogel mee als symbool van herstel, genezing en geluk. Tevens maak ik een kraanvogelstreng voor alle afgeronde cliënten en die toon ik in mijn eigen praktijkruimte.

Kijk op deze pagina voor het verhaal van Sadako Sasaki.