Tarieven en vergoedingen

Kosten
De intake duurt 60 tot maximaal 90 minuten € 60,-
Een SE-sessie duurt 60 minuten met maximaal uitloop van 15 minuten € 80,-
Een PMT-sessie duurt 60 minuten met maximaal uitloop van 15 minuten € 80,-

Na afloop van elke sessie ontvangt u een factuur, die u zelf dient te betalen. Vervolgens kunt u deze indienen bij uw verzekeraar, mits u hiervoor verzekerd bent. Bij afzeggingen binnen 24 uur worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

De kosten voor een psychomotorische therapie behandeling worden door verschillende ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit verschilt per ziektekostenverzekeraar en valt altijd onder een aanvullend pakket. De zorgverzekeraar vergoedt alleen als het overeenstemming heeft met de FVB, de beroepsvereniging voor vaktherapeutische beroepen en/of de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Het is verstandig om vooraf met uw ziektekostenverzekeraar in overleg te gaan over de vergoeding, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer de behandeling via een GGZ-instelling wordt ingezet, gelden andere tarieven en wordt er rechtstreeks via de verzekering gedeclareerd.


Wachtlijst

Gezien de wachtlijst van enkele maanden worden voorlopig geen nieuwe cliƫnten aan de wachtlijst toegevoegd. Via www.bodymindopleidingen.nl kun je zoeken naar andere lichaamsgerichte therapeuten bij jou in de buurt. Voor psychomotorische therapie kun je terecht bij www.vaktherapie.nl.


Vergoedingen zorgverzekeraars

Informeer voor de huidige vergoedingen bij uw verzekeraar of kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie.

Kijk hier voor de vergoedingen van de NFG in 2023 of kijk op www.de-nfg.nl

Heeft u geen recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar? U kunt een coulanceverzoek indienen bij uw zorgverzekering. Heeft u hierbij hulp nodig? Vraag dan een voorbeeldbrief aan via het contactformulier.